PENGENALAN

Bantuan Pendidikan bertujuan untuk meringankan bebanan kewangan ibu bapa/ penjaga melalui bayaran yuran persekolah atau pengajian mereka. Segala permohonan yang diterima akan dibentangkan melalui Jawatankuasa Perolehan & Penyaluran Dana Yayasan Johor Corporation.

OBJEKTIF

• Mengurangkan bebanan kewangan ibu bapa/penjaga terhadap tanggungan yuran sesi persekolahan dan pengajian.
  • Bantuan tersebut akan disalurkan terus kepada sekolah atau Institut Pengajian Tinggi.

AKTIVITI BANTUAN PENDIDIKAN

Politeknik Merlimau Melaka

Politeknik Metro Johor

UTHM

Sumbangan Dana Pendidikan

Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH)

Kolej Kemahiran Johor

Politeknik Ibrahim Sultan

Sumbangan Dana Pendidikan

Pelajar UiTM Segamat, Pelajar UiTM Perak, Pelajar KPJUC, Pelajar YPJ, Pelajar Kolej Poly-Tech MARA, Universiti Malaya, Universiti Sains Islam Malaysia, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia

Sumbangan

Sumbangan anda layak mendapat tolakan cukai pendapatan di bawah subseksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan (ACP) 1967.

Nombor Akaun Yayasan Johor Corporation:
Bank Islam Malaysia Berhad: 01014010027795

Hubungi kami ditalian: +607-2195103 untuk sumbangan secara terus.